FAMILIEBEDRIJF

Dorenbos Vervoer is een echt familiebedrijf. Al drie generaties timmeren we hard ‘aan de weg’. 
We bestaan meer dan 60 jaar en hebben onze normen en waarden,
ervaring en expertise van generatie op generatie aan elkaar overgedragen. 

Dorenbos Vervoer staat voor;

Visie

Tijd en aandacht voor personenvervoer. 

In de vervoersbranche is altijd alles in beweging. Bij de Dorenbos BV’s kiezen we er daarom voor om de tijd te nemen. Tijd voor het verdiepen in datgene wat onze klanten en partners het meeste van ons nodig hebben. Aandacht voor het zoeken naar betere of goedkopere opties. Maar ook naar innovatie op gebied van elektrisch en hybride vervoer. We excelleren in onze dienstverlening door te zorgen voor de best mogelijke service voor iedere klant. Dit doen we met de juiste aandacht en tijd die daarvoor nodig is. Elke dag halen we voldoening uit de verbeteringen die we hierdoor kunnen doorvoeren en de succesvolle resultaten die we samen met onze klanten behalen.

Missie

Modern en servicegericht. Door ervaring en vakmanschap. 

Tegenwoordig is het niet vanzelfsprekend meer, maar bij ons is de klant nog steeds koning. Bij de Dorenbos BV’s vind je goede mensen met de beste kennis op de juiste plek. Zij geven de professionele service die je in personenvervoer mag verwachten. Iedereen bij Dorenbos is gek op alles dat rijdt. Zo gaan we met liefde voor ons vak al meer dan zestig jaar iedere dag aan de slag om jouw personenvervoer naar een hoger niveau te brengen.

Historie

Garage-Dorenbos-Norg-Drenthe-historie-6830
1957
Garage Dorenbos; Sinds 1957 een begrip in Norg en omliggende gemeentes
Toen ik, Jan Dorenbos, nog een klein mannetje van vijf jaar oud was is Garage Dorenbos begonnen. Op 3 juli 1957 werd door mijn vader, Sipke Dorenbos, het koopcontract getekend. Wij verhuisden van het schoolpad naar Westeind 26, beide in Norg, Drenthe. De benzinepomp en een oude tot garage omgebouwde boerderij midden in het dorp vormden hier Garage Dorenbos. Al snel werd de boerderij te klein en werd er gekeken naar een nieuwe locatie. In 1966 werd begonnen met het uitgraven van een extra bouwkavel, in 1967 werd de nieuwe garage inclusief het nieuwe pompstation geopend. Ik was inmiddels een knaap van 15 die bij mijn ouders in de garage de fietsen van de vakantiegangers onder handen nam. Na vier jaar aan fietsen te hebben gesleuteld werd het tijd om als monteur aan de slag te gaan. Mijn passie voor auto’s was groter dan voor de fietsen en ik was niet uit de garage weg te slaan. Toen ik vijf jaar als monteur aan het werk was geweest vonden mijn ouders het mooi geweest. Ze gingen wat meer van hun oude dag genieten.
1957
Garage-Dorenbos-Norg-Drenthe-historie-6827
1976
Van Garage tot specialisten in mobiliteit
Op 24 jarige leeftijd nam ik in 1976 zowel de garage als de pomp over. Ik begon met het bouwen aan het bedrijf. Naast de garage en pomp kwamen er drie man in dienst en hadden we drie taxi’s en een oude kraanwagen in gebruik. Mijn eerste investering was de aanschaf van een LPG installatie met daarop volgend een self service bij de benzinepomp. Dit was een schot in de roos en als snel moest de luifel vergroot worden. We kwamen op een gegeven moment ruimte te kort. Achter de garage stond de laan vol met een rij auto’s die gerepareerd moesten worden en voor de deur stonden de gestrande schadeauto’s.
1976
Garage-Dorenbos-Norg-Drenthe-historie-6835
1981-1996
Aankoop schadebedrijf, taxi's en bouw showroom aan Westeind
Het werd tijd om te kijken naar een grotere locatie. Aan de Hoofdweg in Langelo kwam in 1981 een pand in de publieke verkoop. Inmiddels is ons schadebedrijf hier nu al 41 jaar gevestigd. Op het gebied van taxi’s groeiden we ook verder. In 1993 namen we een ander taxibedrijf in Nieuw Roden over. We kregen daarmee een extra vestiging en vier taxivergunningen er bij. Omdat de showroom inmiddels ook al te klein werd gingen we kijken hoe we deze konden vergroten. We beschikten al over een oude schuur naast de garage. Met de koop van de omliggende tuinen creëerden we een bouwkavel van zevenhonderdvijftig vierkante meter. Op 29 november 1996 openden we de huidige showroom en konden we door met de verkoop van auto’s. We woonden zelf aan de achterkant van de garage en toen de buurman besloot zijn huis te verkopen, twijfelden wij geen moment. We kochten de molen, het huis, de schuur en de grond, en daarbij kochten we met de zaak het huidige parkeerterrein aan het Westeind.
1981-1996
Garage-Dorenbos-Norg-Drenthe-historie-6824
1999
De derde generatie
We kregen het steeds drukker, uit nood werdt mijn zoon Mauritz uit zijn stagebedrijf gehaald om bij te springen. Dit was op 1 december 1999, sindsdien is hij niet meer uit het bedrijf weg te denken. Na de eeuwwisseling stopte het bedrijf niet met groeien. Inmiddels hadden we zestig taxi’s op de weg, honderd personeelsleden in dienst en kochten we een nieuwe loods aan de Aziëweg in Assen. In de jaren daarna groeide ons taxibedrijf gestaag verder. Door een aantal overnames hadden we ongeveer honderdvijfenveertig taxi’s op het wagenpark staan en tweehonderdtwintig personeelsleden in dienst. Ook waren er inmiddels een aantal touringcars in het bedrijf opgenomen. Met de overname van dit bijna gelijknamige bedrijf werd het tijd voor de nieuwe loods om meer grond toe te schaffen. Zo kregen de touringcars een plek in Hoogkerk. Doordat de touringcars verhuisden konden wij met het taxibedrijf verhuizen naar de protonstraat in Groningen.
1999
2017
Overname VMNN
De grootste overname die we hebben gerealiseerd is die van VMNN in het jaar 2017. Met deze overname groeide ons bedrijf in één keer met driehonderdvijfentwintig voertuigen, vier touringcars en vijfhonderd personeelsleden. Dit was zo’n grote stap dat we het oude pand van VNMM kochten aan de Philipsweg in Assen. We namen toen afscheid van de locatie aan de Aziëweg.
2017
Auto-Garage-Norg-Groningen-Dorenbos
Heden
Familiebedrijf voor al uw mobiliteit
Vandaag de dag hebben we achthonderd personeelsleden in dienst bij de verschillende Dorenbos bedrijven. Onze collega's bemannen de vijfhonderddertig taxi’s, twintig elektrische taxi’s, zesentwintig touringcars, drie berging auto’s en twee tankstations. We zijn er trots op onszelf nog steeds een familiebedrijf te mogen noemen waarbinnen de verschillende generaties tegelijk aan een mooie toekomst werken. Ons geschiedenisverhaal is al lang, maar iedere dag staan we weer op om hier met frisse moed een nieuw hoofdstuk aan toe te voegen. 
Heden
Alles voor uw mobiliteit

Ontmoet onze familie van
specialisten in mobiliteit

Een hechte groep vakmensen met ieder zijn kennis en specialisme. Zij helpen je weer vooruit.

Garage

Garage Dorenbos biedt een ruime keuze uit kwaliteit occasions. Onze werkplaats is uitgerust met de goed gekeurde en nieuwste apparatuur. Wij zijn zowel BOVAG gecertificeerd als een Bosch Car Service punt. Zo heeft u altijd garantie op reparaties en op de auto's die u bij ons koopt. Uw auto is altijd bij ons in goede handen.

Taxi

Taxi Dorenbos is een groot onderdeel van het familie bedrijf Dorenbos B.V. Taxi Dorenbos is gespecialiseerd in personenvervoer in Nederland. Wij vervoeren vanuit de plaatsen Groningen, Assen, Hoogeveen, Emmen, Drachten en Leeuwarden. Taxi Dorenbos gaat verder dan een taxirit van A naar B. Ook voor vliegveld service kunt u bij ons terecht.

Tankstation & Wasstraat

Met 300 Total Energies tankstations in Nederland vind u er altijd wel één in de buurt. Met twee tankstations Total Energies Dorenbos en Total Energies Messchenveld zijn wij onderdeel van dit mooie team. Bij beide tankstations kunt u gebruik maken van de wasstraat en andere gemakken die onze Total Energies tankstations u bieden. Café Bonjour, Gratis brandstof sparen, schone brandstoffen, lekkere koffie en toffe acties.

Tankstation & Wasstraat

Lees verder

Schade & Bergingsbedrijf

Met ons schadebedrijf bieden wij u diensten onder de hoogste classificatie-eisen van het Focwa-garantiefonds. Elke auto wordt daarmee volgens de originele fabrieksspecificaties gerepareerd. Als bergingsbedrijf zijn wij voornamelijk actief in de Gemeente Noordenveld waarbij ons wagenpark bestaat uit twee bergingsauto’s, één transport- en een pechhulp auto.

Schade & Bergingsbedrijf

Lees verder

DD Campers

Wij verzorgen de gehele ombouw en onderhoud voor alle merken campers.voor o.a. de volgende merken: Volkswagen, Mercedes, Fiat, Renault, Opel en Citroën.

DD Campers

Lees verder

Auto- en busverhuur

Dorenbos autoverhuur en busverhuur biedt verhuur met en zonder chauffeur. Wij verhuren o.a. personenbussen en een rolstoelbus.

Auto- en busverhuur

Lees verder

Touringcar Verhuur

Luxe touringcar verhuur voor korte busreizen, dagtochten en meerdaagse reizen. Doornbus.nl heeft alle ervaring aan boord om u een veilige en comfortabele busreis te bezorgen.

Luxe Touringcar Verhuur

Bezoek de website